Україна не має відношення до інциденту із «Північними потоками» - Подоляк

Україна не має відношення до інциденту із «Північними потоками» - Подоляк

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не має відношення до інциденту із «Північними потоками» у Балтійському морі.

Як передає Укрінформ, про це Подоляк написав у Твіттері.

«Хоча я люблю колекціонувати цікаві конспірологічні теорії про український уряд, мушу зазначити: Україна не має стосунку до казусу в Балтійському морі та не має інформації щодо «проукраїнських груп із підриву», - заявив Подоляк.

«Що сталося з «Північними потоками»? «Вони затонули», як кажуть у самій рф…», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня внаслідок вибухів, спричинених диверсією, на трубопроводах "Північний потік" та "Північний потік-2" біля острова Борнхольм у Балтійському морі почався витік на чотирьох ділянках газопроводів у виняткових економічних зонах Данії та Швеції. Розслідування диверсії триває. У багатьох країнах схильні вважати, що підрив "Північних потоків" ініційований рф. У самій росії свою причетність до аварії заперечують.

Читайте також: росія бреше, що від неї приховують розслідування аварій на «Північних потоках» - МЗС Німеччини

У вівторок видання New York Times розмістило суперечливе повідомлення без будь-яких посилань на джерела про нібито причетність «проукраїнської групи» до інциденту.

Швеція, Данія Німеччина кілька днів тому поінформували Раду Безпеки ООН про те, що розслідування триває. Результатів поки що немає, заявили в канцелярії міністра закордонних справ Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-