Шмигаль - про призначення директора НАБУ: Україна виконала всі сім рекомендацій Єврокомісії

Шмигаль - про призначення директора НАБУ: Україна виконала всі сім рекомендацій Єврокомісії

Укрінформ
Україна виконала всі сім рекомендацій ЄС, визначені при отримані нею статусу кандидата.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на позачерговому засіданні 6 березня, на якому був призначений директор Національного антикорупційного бюро, передає кореспондент Укрінформу.

"З призначенням директора НАБУ ми можемо сказати, що Україна виконала сім рекомендацій ЄС, які були визначені при отримані статусу кандидата. Це демонструє нашу цілеспрямованість у питанні євроінтеграції і наше прагнення вже цього року перейти до початку перемовин про вступ до ЄС", - наголосив керівник уряду.

Шмигаль також зауважив, що тепер Україна має повністю сформовану та незалежну антикорупційну інфраструктуру.

"Це демонструє відданість нашої команди принципу нульової толерантності до корупції та підтримки антикорупційних інституцій", - наголосив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Рада робить усе можливе для пришвидшення євроінтеграції України - Стефанчук

Як повідомлялося, 6 березня Кабінет Міністрів призначив директором Національного антикорупційного бюро України Семена Кривоноса.

У червні 2022 року Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус країни-кандидата в члени ЄС за умови виконання 7 рекомендацій, які стосуються боротьби з корупцією та відмиванням коштів, ухвалення антиолігархічного законодавства та нового закону про ЗМІ, забезпечення прав національних меншин, а також конституційної, антикорупційної та судової реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-