Костін обговорив із Президентом Латвії шляхи створення спецтрибуналу для росії

Костін обговорив із Президентом Латвії шляхи створення спецтрибуналу для росії

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін обговорив із Президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом можливі шляхи створення спеціалізованого трибуналу щодо злочину російської агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генпрокурора повідомив у Телеграмі.

Під час особистої зустрічі сторони також обговорили основні напрацювання та домовленості, досягнуті на полі міжнародної конференції United for Justice, що пройшла у Львові.

Генпрокурор подякував Левітсу за глибоке розуміння та сильні політичні меседжі щодо підтримки притягнення російської федерації до всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини в Україні.

«Для нас дуже важливо, що Ви знайшли можливість приєднатися до нашого «Юридичного Рамштайну», а також Ваші слова підтримки та професійна оцінка ситуації», – наголосив Костін.

Читайте також: Костін обговорив із Мецолою притягнення до відповідальності воєнних злочинців

Як повідомлялося, 4 березня у Львові відбулася міжнародна конференція, United for Justice — «Об’єднані заради справедливості», або «Юридичний Рамштайн». Головною метою заходу є розгляд шляхів притягнення до відповідальності російських загарбників, що скоїли та продовжують вдаватися до воєнних злочинів і злочинів проти людства в ході агресії проти України й на тимчасово захоплених територіях.

Окремо учасники конференції розглядають можливість створення спеціального трибуналу в Гаазі із засудження злочину агресії проти України та притягнення до відповідальності вищого політичного і військового керівництва рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-