Керівництво рф сповідує ідею знищення українців за методичкою пропагандиста - Лубінець

Керівництво рф сповідує ідею знищення українців за методичкою пропагандиста - Лубінець

Укрінформ
Світ має об'єднатися, щоб покарати рф за всі злочини проти українців, які вона чинить наче за методичкою, що започатковує ідею "рашизму". 

Про це у Телеграмі повідомив Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

Він розповів, що у Львові взяв участь у конференції United for Justice - “Об’єднані заради справедливості”, організованій Офісом Генпрокурора з метою розробки комплексних механізмів відповідальності за міжнародні злочини.

Читайте також: Примусова депортація українських дітей у росію є проявом злочину геноциду – радник МКС

"росія має отримати серйозну відповідь від світу. І вже зараз, спільно з нашими партнерами і друзями, ми повинні розробити механізми задля правосуддя щодо всіх аспектів російської агресії", - зазначив Лубінець.

Він наголосив, що вище керівництво рф сповідує ідею знищення українців, використовуючи при цьому як настільну книгу працю російського публіциста Гаспаряна “Денацификация Украины. Страна невыученных уроков”. Основна ідея книги, яка фактично започатковує відомий нині термін “рашизм”, у тому, що всім, хто використовує українську мову, треба провести процедуру денацифікації, фактично процедуру фізичного знищення, пояснює Лубінець.

Також омбудсман звернув увагу, що росія на нашій землі діє ніби згідно з цією методичкою, особливо це прослідковується на ТОТ.

Читайте також: Агресія росії проти України змушує уточнювати правове визначення геноциду – генпрокурор Естонії
  • 1. Збройним методом росія захоплює українські населені пункти, знищуючи цивільну інфраструктуру.
  • 2. Після захоплення міста одразу встановлюється окупаційна влада, яка створює військову комендатуру і формує фільтраційні табори з місцями для тортур.
  • 3. Відбувається швидке формування колабораційної влади, яка займається перейменуванням вулиць, забороняє спілкуватися українською мовою, закриває доступ до альтернативних (окрім російських) джерел телебачення, радіомовлення і преси, блокує або намагається цензурувати інтернет - створюючи “медіагетто”.
  • 4. Швидко запускається освітній процес за російською програмою. Дітей “перевиховують” у спеціальних таборах, або депортують до рф.
  • 5. Паралельно з цими процесами відбувається примусова паспортизація. Людей ставлять в умови, коли життя на ТОТ без російського паспорта стає неможливим.
Читайте також: Винні у сексуальному насильстві під час війни в Україні постануть перед судом – представниця ООН

"І як апогей - мобілізація. Громадяни працездатного віку, особливо чоловіки, хто отримує паспорт рф, автоматично потрапляють до лав потенційних бійців окупаційної армії. Відчувши безкарність за свої дії з боку міжнародної спільноти у 2014 році, росія пішла в повномасштабний наступ у 2022 році", - додав Лубінець.

Він зауважив, що непокараність зла нормалізовує його – як на мікрорівні, так і глобально. Тому закликав весь цивілізований світ об'єднатися, щоб сповна покарати всіх винних - від особисто путіна до кожного громадянина росії, причетного до геноциду українського народу.

Читайте також: росія веде не просто війну проти України, а здійснює геноцид – глава МЗС Естонії

Як повідомлялося, в суботу у Львові проходить міжнародна конференція, яку ще називають «юридичним Рамштайном», головною метою якого є розгляд шляхів притягнення до відповідальності російських загарбників, які скоїли та продовжують вдаватися до воєнних злочинів та злочинів проти людства в ході агресії проти України та на тимчасово окупованих територіях. Окремо учасники конференції розглядають можливість створення спеціального трибуналу в Гаазі із засудження злочину агресії проти України та притягнення до відповідальності вищого політичного та військового керівництва рф.

Фото: Дмитро Лубінець, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-