росія має бути покарана за війну в Україні – Блінкен

росія має бути покарана за війну в Україні – Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що не можна дозволити росії вести війну в Україні безкарно.

Про це він заявив у п'ятницю після зустрічі з колегами з Індії, Японії та Австралії в Нью-Делі, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Блінкен зустрівся з колегами з групи чотиристороннього діалогу з питань безпеки, до якої входять ці країни, на полях зустрічі G20 у Нью-Делі.

Група також оприлюднила заяву, в якій наголосила, що застосування або загрози застосування ядерної зброї в Україні є «неприпустимими».

«Якщо ми дозволимо росії безкарно робити те, що вона робить в Україні, тоді це стане сигналом для потенційних агресорів у всьому світі, що їм це також може зійти з рук», — сказав Блінкен на форумі G20 в Індії, в якому також брали участь глави МЗС групи чотиристороннього діалогу.

Читайте також: Штати не планують переговорів з представниками рф після зустрічі Блінкена й лаврова – Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, у четвер глава МЗС Індії заявив, що міністри закордонних справ країн G20 не змогли погодити підсумкове комюніке з пунктами, які стосуються України. Він також повідомив, що міністри натомість оприлюднять підсумковий документ, а не офіційну спільну заяву.

На саміті G20 Сполучені Штати та їхні союзники закликали країни-члени продовжувати тиснути на росію, щоб вона припинила війну в Україні. Однак глави МЗС країн G20 не змогла узгодити спільну заяву щодо війни через позиції росії та Китаю, які заблокували її.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-