Зеленський провів розмову з президентом Бразилії: про що говорили

Зеленський провів розмову з президентом Бразилії: про що говорили

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів розмову із Президентом Бразилії Луїсом Інасіу Лулу да Сільвою, під час якої обговорювалися дипломатичні зусилля, що здатні зупинити російську агресію.

Про це повідомив глава Української держави у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

“Щойно говорив із Президентом Бразилії. Корисна розмова. Поновлюємо контакти між нашими державами на найвищому рівні. Я поінформував про атаки росії проти наших людей, про вбивства дітей, про удари по нашій цивільній інфраструктурі”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Окупант неминуче відчуватиме нашу силу справедливості

За його словами, під час розмови він подякував Бразилії за підтримку резолюції про мир і територіальну цілісність для України.

“Обговорили дипломатичні зусилля, які здатні зупинити російську агресію, і повернути спокій нашій країні, регіону та усьому світу. Зокрема, міжнародні зусилля для реалізації нашої Формули миру”, - зауважив глава держави.

Читайте також: Джапарова закликала Раду ООН з прав людини до реалізації української Формули миру

Як повідомлялося, у січні Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва відхилив прохання Німеччини надіслати Україні боєприпаси в межах міжнародних зусиль, спрямованих на допомогу Києву у боротьбі з російською агресією.

Раніше Світовий конгрес українців й Українсько-бразильська центральна репрезентація закликали Бразилію посилити політичну й дипломатичну підтримку України у 2023 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-