Блінкен назвав репресії у рф «систематичним затиканням рота»

Блінкен назвав репресії у рф «систематичним затиканням рота»

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив москву у придушенні критики всередині країни та закликав уповноважених ООН слідчих продовжувати документувати передбачувані порушення росії у війні в Україні.

Про це Блінкен заявив в ході виступу перед Радою ООН з прав людини у четвер, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Блінкен схарактеризував репресії громадянського суспільства в росії як «систематичне затикання рота», а також закликав призначених ООН слідчих продовжити документування зловживань росії в Україні, щоб надати «неупереджений звіт про те, що відбувається, та основу для національних та міжнародних зусиль щодо притягнення винних до відповідальності»», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Блінкен не планує зустрічатися з російськими і китайськими колегами на G20 у Нью-Делі

Як зазначається, відеозвернення держсекретаря США передувало очікуваному виступу високопоставленого російського чиновника сергія рябкова, який мав виступити перед тим самим органом у Женеві вперше з того часу, як москва вдерлася в Україну понад рік тому.

Як повідомлялося, у березні минулого року Рада ООН з прав людини, реагуючи на перші повідомлення про воєнні злочини та порушення прав людини з боку російських військових в Україні, створила Міжнародну комісію з розслідування порушень в Україні. Комісія вже встановила факти вчинення російськими військовими численних воєнних злочинів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-