Корнієнко про політичну люстрацію: Це можна зробити легко, але будуть позови у ЄСПЛ

Корнієнко про політичну люстрацію: Це можна зробити легко, але будуть позови у ЄСПЛ

Укрінформ
У відомих представників заборонених проросійських партій в майбутньому немає шансів на вступ в будь-які політичні сили.

Таке переконання перший заступник голови Верховної Ради України висловив у марафоні "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Пропонують політичну люстрацію знову застосувати. Наприклад, заборонити висуватися колишнім депутатам від ОПЗЖ. Це можна зробити легко, одним законом. Але будуть позови в Європейський суд з прав людини. І вони будуть програні Україною. Тому що такі прецеденти були і з іншими країнами, і з Україною також. Позови по люстрації ми програвали. Потім у нас будуть зобов’язання відновлювати це все і так далі", – сказав він.

Водночас, на думку Корнієнка, у «топів» заборонених в Україні партій точно немає шансів на вступ у будь-які політичні сили чи бути обраними у парламент, адже «всі знають їх прізвища, всі знають чим вони займаються ці всі роки».

Читайте також: Корнієнко вважає, що Шуфрич має скласти повноваження голови комітету ВР з питань свободи слова

Перший віцеспікер парламенту зазначив, що в Українській державі досить широко розвинене інформування з боку громадських організацій та медіа, що не дасть колишнім депутатам проросійських партій потрапити до виборних органів влади.

Як повідомлялося, упродовж 2014 - 2023 років в Україні заборонили діяльність понад 20 проросійських політичних партій, серед яких, зокрема, «ОПЗЖ», «Партія Шарія», «Комуністична партія України», «Партія регіонів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-