Україна більш предметно об'єднуватиме країни, щоб унеможливити обхід росією санкцій – ОП

Україна більш предметно об'єднуватиме країни, щоб унеможливити обхід росією санкцій – ОП

Укрінформ
Україна планує більш предметно об'єднувати зусилля країн з метою недопущення можливостей росії обходити санкції та проведе відповідні міжнародні заходи у Києві.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква під час виступу на третьому українсько-японському форумі «Відповідальне партнерство. Україна та Японія в контексті війни росії», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можу анонсувати, що Україна буде більш предметно об'єднувати зусилля країн саме з уникнення спроб обходити санкції, закриття тих дірок. Відповідні міжнародні заходи ми невдовзі плануємо провести також у Києві", - сказав він.

Жовква підкреслив, що санкції проти рф є одним з інструментів зброї й однією з цеглинок перемоги України.

Читайте також: В ОП не виключають, що дипломатичний шлях звільнення Криму може доповнювати військовий

"Чим голосніше росія говорить, що санкції не працюють, чим голосніше росія заявляє, що вони не впливають на ВВП чи економічний розвиток, тим насправді вони ще ефективніше працюють. Тут наголошу, що важливо не лише вводити санкції, а слідкувати за тим, щоб вони були імплементовані, і вміти закривати ті дірки та лазівки, які росія вже навчилася робити", - наголосив заступник очільника ОП.

Водночас він висловив вдячність Японії за новий пакет санкцій про російських фізичних і юридичних осіб, оголошений у вівторок.

Читайте також: В ОП очікують, що підтримка української формули миру буде закріплена у рішеннях Євросоюзу

Як повідомлялося, уряд Японії оголосив нові санкції проти 73 юридичних та 39 фізичних осіб з росії, а також дев'ятьох осіб із тимчасово окупованого Криму, “днр", “лнр”, Запорізької та Херсонської областей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-