Спільні навчання з росією: Україна закликає ПАР не заохочувати агресію

Спільні навчання з росією: Україна закликає ПАР не заохочувати агресію

Укрінформ
Україна глибоко занепокоєна проведенням в Південно-Африканській Республіці спільних військово-морських навчань із рф, а також Китаєм, в яких використовуються ракети такого ж типу, як і для вбивства українців, і символи«Z» та «V».

Про це йдеться у коментарі речника МЗС України Олега Ніколенко, повідомляє Укрінформ.

Відповідно до нього, у навчаннях бере участь російський фрегат, маркований символами «Z» та «V», під якими нині російська армія скоює воєнні злочини та злочини проти людяності в Україні.

МЗС також зауважило, що російський корабель несе ракети такого ж типу, які використовуються для вбивства цивільних громадян та знищення критичної інфраструктури в українських містах і селах.

«Ми глибоко розчаровані, що в той час, коли міжнародна спільнота засуджує російську агресію, зокрема країни Африки, і посилює ізоляцію рф задля припинення війни, південноафриканська влада переймає досвід російської воєнної машини. Верх цинізму полягає в тому, що маневри розпочинаються навколо 24 лютого – в день, коли рік тому росія розв’язала війну, незнану в Європі з часів Другої світової війни», - заявило міністерство.

Читайте також: росія ніколи не переможе в Україні – Байден

Насамкінець МЗС України закликало ПАР не заохочувати подальшу агресію росії та її почуття безкарності, а також стати на захист основоположних принципів міжнародного права та Статуту ООН.

24 лютого 2022 року росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. За рік Сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 147 тис. російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-