В Італії роспропаганда не діє, 99% населення підтримують Україну - глава МЗС

В Італії роспропаганда не діє, 99% населення підтримують Україну - глава МЗС

Укрінформ
російська пропаганда не становить жодних проблем для Італії, адже жителі країни не дивляться росТБ та підтримують Україну.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це сказав міністр закордонних справ і міжнародної співпраці Італії Антоніно Таяні у ході панелі «Здійснення мрії: до європейського стратегічного суверенітету» на Мюнхенській безпековій конференції.

«99% італійців підтримують Україну. Як на мене, російська пропаганда не існує в моїй країні, це не є проблемою», - зазначив глава МЗС, відповідаючи на запитання народної депутатки України Єлизавети Ясько про вплив російської пропаганди та дезінформації на італійське суспільство.

Читайте також: Ткаченко обговорив з представниками Єврокомісії перехід до проактивних дій проти роспропаганди

На зауваження про те, що російські телеканали доступні для перегляду в Італії, міністр запевнив, що їх ніхто не дивиться: «Ми не близькі до росії. Ніхто не дивиться російського телебачення, не читає російських газет. Це не проблема для нас».

У цьому контексті Таяні також нагадав про відданість Італії боротьбі з російськими олігархами, зокрема у фінансовій сфері.

Читайте також: Італія готує конференцію з відновлення України

Як повідомляв Укрінформ, Європейська народна партія, найбільша група у Європарламенті, скасувала візит до Неаполя після неприйнятних заяв Сільвіо Берлусконі на адресу Володимира Зеленського. Колишній прем’єр Італії, зокрема, розкритикував чинну главу уряду Джорджу Мелоні за зустріч із Президентом України у Брюсселі. Берлусконі також заявив, що якби Зеленський «припинив атакувати Донбас», війни б не було.

У відповідь на заяви Берлусконі уряд Італії заявив, що країна твердо та переконливо підтримує Україну. 

Фото: Council Of The European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-