Подоляк - про майбутнє росії: Країна-вигнанець третього світу

Подоляк - про майбутнє росії: Країна-вигнанець третього світу

Укрінформ
У найближчому майбутньому вплив рф на глобальний порядок денний буде нікчемним - вона практично не впливатиме на ключові обговорення у міжнародній спільноті.

Про це в ефірі телемарафону сказав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає кореспондент Укрінформу.

«У росії немає майбутнього. У неї є майбутнє як країни третього світу, країни-вигнанця, закритої країни», - зазначив він.

За словами Подоляка, у найближчому майбутньому вплив рф на глобальний порядок денний буде нікчемним - тобто москва практично не впливатиме на ключові обговорення у міжнародній спільноті.

Він зауважив, що компроміс з рф буде означати, що їй дозволено порушувати міжнародне право. У такому разі, на думку Подоляка, не буде Європи у тому вигляді, у якому вона звикла існувати.

Читайте також: Жодних домовленостей з рф на переговорах у Стамбулі не було – Подоляк

«Учора рф маскувала свої дії, а тепер показує, що всі ці демократії та гуманістичні цінності – не для неї. І тому якщо росія отримає якийсь компроміс, як було у 2014 році, - це означатиме, що вона домінує у Європі і поступово буде збільшувати фінансування ультрарадикальних угруповань, фінансування терактів, дивних протестних акцій по всій Європі тощо. Тобто, ми з вами не будемо мати того вільного європейського простору, до якого самі європейці звикли», - вважає радник керівника ОП.

Подоляк також висловив переконання, що в міру фіналізації війни з рф Україна буде дуже активним архітектором нової безпекової конструкції в Європі, у тому числі у справі забезпечення єдиного закритого повітряного простору.

Читайте також: Україна не завдає ударів по території рф, західна зброя потрібна для оборони й деокупації - Подоляк

«Це дуже важливі елементи, які вже обговорюються на різних рівнях», - додав представник ОП.

Як повідомлялося, 12 лютого Подоляк заявив, що росія накопичила багато живої сили, яку треба максимально швидко знищувати, щоб почати процес фіналізації війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-