Голова Місії при НАТО розповіла, коли Альянс розгляне заявку України на вступ

Голова Місії при НАТО розповіла, коли Альянс розгляне заявку України на вступ

Укрінформ
Обговорення заявки України на вступ до Північноатлантичного альянсу відбуватиметься після перемоги нашої держави у війні проти росії. 

Про це зазначила в інтерв’ю АрміяІнформ голова Місії України при НАТО Наталія Галібаренко.

“Що стосується реакції на саму заявку, то я, звичайно, теж маю визнати, що консенсусу всередині Альянсу немає. І про це вже декілька разів говорив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Більшість країн виходять не з того, що вони не підтримують нашого членства — просто вони говорять про те, що першою має бути перемога у війні. А лише потім має бути розгляд нашої заявки про членство. Тут є таке бачення, яке поділяють ключові партнери — Сполучені Штати Америки зокрема. Що нині завдання Альянсу - допомогти нам перемогти. А тоді вже після перемоги можемо починати обговорення заявки”, - сказала вона у відповідь на запитання, як триває процес інтеграції до Альянсу.

Читайте також: Президент Чехії : Армія України – одна з найдосвідченіших у світі, вона має бути в НАТО

За словами голови Місії, наразі Україна має  формувати певний пул держав в Організації, який буде  підтримувати нашу країну, а також продовжувати проводити реформи. 

“Якщо ми в певний момент зійдемося в точці, коли ми вже маємо, що показати з точки зору реформ. І відповідно ми ставимо питання на обговорення про нашу заявку — оце буде оптимальний момент, коли може бути ухвалене якесь реалістичне рішення”, - вважає Галібаренко.

Читайте також: НАТО підтримує членство України в Альянсі, але спочатку країна має вистояти у війні – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня минулого року Україна подала заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою.       

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-