Кислиця в ООН: путін довів, що з ним неможливо вести переговори

Кислиця в ООН: путін довів, що з ним неможливо вести переговори

Укрінформ
Дії президента рф володимира путіна показали, що з ним неможливо вести переговори.

Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки, передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Настав час визнати правду. Правда полягає в тому, що путін раз і назавжди довів, що з ним неможливо вести переговори. Послідовний підрив росією Мінських домовленостей і їх остаточне знищення роблять це абсолютно очевидним, – сказав він. – А рішення путіна розпочати повномасштабне вторгнення стало тим «осиковим кілком», який цей вампір самогубно ввігнав у себе».

Кислиця закликав «здорові сили в росії, якщо такі є», схаменутися і змусити путіна виконати вимоги Генеральної Асамблеї ООН щодо негайного припинення застосування сили й виведення російських військ з України. «Диктатор повинен здатися й відійти в минуле», – додав він.

Кислиця нагадав, що вся історія Мінських домовленостей, починаючи з підписання перших документів у вересні 2014 року, була довгим переліком порушень та ігнорування москвою власних зобов'язань.

Зокрема, пункт Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року передбачає, що «всі іноземні військові формування і військова техніка, а також бойовики і найманці мають залишити територію України під моніторингом ОБСЄ». Проте росія ніколи так і не виконала цю вимогу, зауважив Кислиця.

«росія порушила домовленості майже одразу після їх підписання, і всі ці порушення проклали шлях до остаточного рішення путіна про вторгнення в Україну», – додав постпред.

Він навів слова помічника путіна часів підписання Мінських угод владислава суркова, який визнав, що, працюючи над ними, він виходив з розуміння того, що вони не повинні бути виконані.

Читайте також: У Радбезі ООН нагадали росії про її брехню, що війни не буде

Як повідомлялося, росія у п’ятницю зібрала РБ ООН для озвучення брехливих наративів про нібито недотримання Україною Мінських угод, намагаючись таким чином виправдати свою агресію проти нашої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-