Зеленський зустрівся з главою МЗС Ізраїлю – запросив долучитись до реалізації Формули миру

Зеленський зустрівся з главою МЗС Ізраїлю – запросив долучитись до реалізації Формули миру

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розраховує, що візит міністра закордонних справ Ізраїлю Елі Коена до України сприятиме поглибленню співпраці між державами.

Про це Президент України заявив у Телеграмі за результатами зустрічі з главою МЗС Ізраїлю, повідомляє Укрінформ.

Зеленський відзначив, що Держава Ізраїль завжди була важливим партнером України на Близькому Сході. Візит Коена – це перший візит до України представника Ізраїлю з початку повномасштабного російського вторгнення. 

Читайте також: Ізраїль відновив роботу свого посольства у Києві

"Під час зустрічі з міністром закордонних справ Елі Коеном обговорили поглиблення двосторонньої співпраці за різними напрямами", – зазначив глава Української держави.

Він також запросив Ізраїль долучитись до реалізації української Формули миру. 

Джерело: Офіс Президента України

Окрім того, сторони розглянули питання участі у післявоєнній відбудові України. Зокрема, Зеленський зауважив, що Українська держава могла б використати досвід Ізраїлю у розмінуванні.

Читайте також: Ізраїль підтримуватиме українську мирну ініціативу в ООН – глава МЗС

Президент України подякував співрозмовнику за надану гуманітарну допомогу. "Розраховую, що цей візит сприятиме поглибленню нашої співпраці", – підкреслив глава держави.

За інформацією пресслужби Офісу Президента України, у цьому контексті сторони обговорили підтримку української ініціативи в ООН. 

Окрім того, Зеленський і Коен розглянули питання участі Ізраїлю у післявоєнній відбудові Української держави. Зокрема, за словами Президента, Україна могла б використати ізраїльський досвід у розмінуванні. Зеленський також запросив Ізраїль узяти участь у відновленні об’єктів цивільної інфраструктури.

Президент України подякував співрозмовнику за надану гуманітарну допомогу. "Розраховую, що цей візит сприятиме поглибленню нашої співпраці", – підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ,16 лютого міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен прибув у до Києва.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-