Оборонна підтримка України: в Естонії розповіли, як можна зібрати €100 мільярдів

Оборонна підтримка України: в Естонії розповіли, як можна зібрати €100 мільярдів

Укрінформ
Міністр оборони Естонії Ханно Певкур виступив із закликом до міжнародного співтовариства забезпечити Україну військовою допомогою на загальну суму 100 мільярдів євро до кінця року, а в ближчій перспективі – надати їй 1 мільйон снарядів.

Про це він заявив під час спільної з главою Пентагону пресконференції в Таллінні у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми можемо і повинні зробити більше. У мене є три ключові пропозиції, як це зробити», - зауважив глава оборонного відомства Естонії.

По-перше, за його словами, всім європейським партнерам і союзникам по НАТО слід підняти рівень витрат на оборону до рівня більш як 2% від ВВП, а в ідеалі – до 2,5%. «Більше можна дати лише тоді, коли є що дати», - зазначив Певкур.

По-друге, «міжнародна коаліція має зібрати принаймні 100 мільярдів євро спільної військової допомоги для України до кінця 2023 року».

Причому, міністр підкреслив: «Ми можемо говорити про те, що наповнення також має значення, але повірте мені, Україна вже потребує речей на суму щонайменше 100 мільярдів на цей момент».

По-третє, продовжив міністр, Європейський Союз повинен терміново посилити українську оборону одним мільйоном артилерійських снарядів.

Читайте також: Остін у Талліні зустрівся з прем’єркою та міністром оборони Естонії - говорили про Україну

Водночас, за його словами, Естонія продовжить прискорювати розвиток власної національної оборони.

«Нова стратегія національної безпеки Естонії передбачає новий стандарт у розмірі щонайменше 3% ВВП на оборонні витрати», - зауважив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Брюсселі відбулося дев’яте засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» під проводом США. Учасники зустрічі анонсували нові ініціативи щодо оборонної допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-