Напавши на Україну, путін зробив дві великі стратегічні помилки - Столтенберг

Напавши на Україну, путін зробив дві великі стратегічні помилки - Столтенберг

Укрінформ
Розпочинаючи повномасштабну війну проти України, президент рф путін недооцінив силу і хоробрість українського народу та ЗСУ, а також єдність НАТО і партнерів.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі міністрів оборони країн-членів Альянсу та запрошених країн з міністром оборони України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Минув майже рік відтоді, як росія розпочала своє повномасштабне вторгнення в Україну та незаконну агресивну війну, яка принесла невимовні страждання народу України, порушила мир у Європі та вплинула на людей у всьому світі через продовольчу та енергетичну кризу. Президент путін зробив дві великі стратегічні помилки. Він недооцінив силу і хоробрість народу України та його збройних сил. І він недооцінив єдність і рішучість НАТО та партнерів”, - сказав Столтенберг.

Читайте також: Резніков зустрівся зі Столтенбергом і обговорив взаємодію з НАТО

За його словами, Україні надається безпрецедентна підтримка, аби допомогти захистити її право на самооборону. 

“І від початку ми дуже тісно співпрацювали з Європейським Союзом, сповнені рішучості підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Сьогодні ми обговоримо нашу постійну підтримку,.. щоб допомогти Україні переважати як незалежній суверенній державі та підтримувати міжнародний порядок”, - сказав він. 

Крім того, очільник НАТО висловив співчуття у зв'язку з численними жертвами землетрусу в Туреччині та оголосив хвилину мовчання на вшанування пам'яті загиблих. 

Читайте також: Столтенберг: Країни НАТО зможуть надати сучасні літаки Україні для самооборони

Як повідомляв Укрінформ,  14 лютого у Брюсселі відбулося засідання Контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-