У МЗС України нагадали, як Берлусконі цілував руки Каддафі

У МЗС України нагадали, як Берлусконі цілував руки Каддафі

Укрінформ
 У Міністерстві закордонних справ України вважають неприйнятними заяви колишнього прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі на адресу Президента Володимира Зеленського і нагадують про політичну та моральну відповідальність за заохочення рф до продовження злочинів в Україні.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка, оприлюдненому в Фейсбуці, передає Укрінформ.

Ніколенко нагадав, що у 2010 році тодішній прем‘єр Італії Берлусконі під час офіційної церемонії зустрічі із Муаммаром Каддафі у Лівії у присутності телекамер цілував руки лівійському диктатору, аби продемонструвати свою лояльність.

«Безглузді звинувачення Берлусконі на адресу українського Президента - спроба поцілувати по лікті в крові руки путіна. Намагання продемонструвати свою лояльність російському диктатору», - зазначив речник МЗС.

Читайте також: Трампу напередодні виборів відновили доступ до сторінок у Facebook та Instagram

На переконання Ніколенка, італійський політик має усвідомлювати, що, поширюючи російську пропаганду, він заохочує росію до продовження її злочинів проти України, а відтак несе політичну та моральну відповідальність.

«Натомість ми високо цінуємо оперативну реакцію прем‘єр-міністерки Італії Джорджі Мелоні, яка підтвердила непохитну підтримку України з боку італійського уряду після неприйнятних заяв Берлусконі», - акцентував Ніколенко.

Читайте також: Ексрадник Меркель про Мінські угоди: ФРН і Франція робили все можливе, щоб запобігти війні

Як повідомлялося, колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі розкритикував прем‘єр-міністерку Італії Джорджу Мелоні за зустріч із Президентом України в Брюсселі. Берлусконі також заявив, що якби Володимир Зеленський припинив «атакувати» Донбас, війни не було б.

У відповідь на заяви Берлусконі уряд нинішнього прем'єра Італії Джорджі Мелоні заявив, що країна твердо та переконливо підтримує Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-