Зеленський сьогодні прибуде до Британії

Зеленський сьогодні прибуде до Британії

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський сьогодні прибуде до Великої Британії, щоб зустрітися з прем’єр-міністром країни Ріші Сунаком і виступити перед британським парламентом.

Про це повідомляється на сайті британського уряду, передає Укрінформ.

Лідери обговорять двосторонній підхід до підтримки Британією України, починаючи з негайного надходження військового обладнання в країну для протистояння ймовірному весняному наступу росії, і посилюючи довгострокову підтримку.

Сунак також запропонує підтримку Сполученого Королівства планам Зеленського працювати над справедливим і міцним миром в Україні. «Візит Президента Зеленського до Великої Британії є свідченням мужності, рішучості та боротьби його країни, а також свідченням непорушної дружби між нашими двома країнами», – сказав Сунак.

У рамках сьогоднішніх переговорів прем’єр-міністр Сунак запропонує посилити пропозицію Великої Британії щодо навчання українських військових, у тому числі розширити її на пілотів винищувачів, щоб Україна могла захищати своє небо в майбутньому. Навчання забезпечить пілотам можливість керувати складними винищувачами за стандартами НАТО в майбутньому. Зазначається, що Велика Британія співпрацюватиме з Україною та міжнародними союзниками для координації колективної підтримки для задоволення оборонних потреб України.

Читайте також: У Міноборони Британії показали, як українські бійці опановують Challenger 2

Сунак також запропонує розпочати негайну програму навчання морської піхоти. Це навчання стане доповненням до програми підготовки новобранців, яка вже діє у Великій Британії. В її межах за останні шість місяців було навчено 10 тис. українських військових, а цього року планується підготувати ще 20 тис. українських солдатів. Сполучене Королівство продовжить співпрацю з українськими Збройними силами та міжнародним співтовариством, щоб розширити програму у 2023 році, йдеться у заяві.

Також британський прем'єр оголосить про постачання Києву далекобійної зброї. Це порушить здатність росії постійно атакувати цивільну та критично важливу інфраструктуру України та допоможе послабити тиск на передовій, йдеться у заяві.

Очікується, що президент і його команда також зустрінуться з керівниками оборони та безпеки Британії, включно з начальником штабу оборони та начальником штабу авіації, щоб обговорити деталі програми навчання.

Читайте також: Українські військовослужбовці завітали до Посольства в Лондоні

«Я пишаюся тим, що сьогодні ми розширимо цю підготовку від солдат до морської піхоти та пілотів винищувачів, гарантуючи, що Україна матиме армію, здатну захищати її інтереси в майбутньому. Це також підкреслює наше зобов’язання не просто надавати військове обладнання на короткий термін, але й довгострокове зобов’язання стояти пліч-о-пліч з Україною протягом багатьох років», – наголосив Сунак.

Це перший візит Зеленського до Великої Британії після повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-