Зеленський вважає - Клименко має необхідні знання і досвід, аби швидко очолити систему МВС

Зеленський вважає - Клименко має необхідні знання і досвід, аби швидко очолити систему МВС

Відео
Укрінформ
Ігор Клименко гідно зарекомендував себе у захисті України і має необхідні знання та досвід, щоб максимально швидко очолити систему МВС.

Таке переконання висловив Президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді, відео якого оприлюднено на його Телеграм-каналі, повідомляє Укрінформ. 

Відео: Офіс Президента, Телеграм

"Розраховую, що Верховна Рада України підтримає призначення на посаду міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка - офіцера, який зарекомендував себе гідно у захисті нашої держави від ворога та який має необхідні знання має необхідний досвід, щоб максимально швидко очолити систему Міністерства внутрішніх справ", - сказав Зеленський перед голосуванням за призначення Клименка міністром.

Прем’єр- міністр Денис Шмигаль привітав новопризначеного міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка в урядовій команді та висловив переконання, що його досвід та знання дадуть змогу подолати виклики, що стоять перед МВС. Про це глава уряду написав у Телеграмі.

«Ігор Клименко - міністр внутрішніх справ України. Верховна Рада підтримала це призначення. Ігор Володимирович має необхідний досвід та знання, щоб подолати виклики, які зараз стоять перед міністерством», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Президент анонсував призначення у прифронтових областях керівників з воєнним досвідом

За його словами, пріоритети у діяльності МВС чіткі та зрозумілі: оборона країни, визволення територій, захист кордонів, безпека громадян.

Водночас Прем'єр-міністр висловив переконання, що реформи, які розпочав попередній очільник МВС Денис Монастирський і його колеги, будуть продовжені.

«Роботи багато. Так само як і відповідальності. Вітаємо в урядовій команді», - додав він.

Читайте також: Рада підтримала призначення Малюка на посаду голови СБУ

Як повідомлялося, після загибелі глави МВС Дениса Монастирського унаслідок катастрофи гелікоптера у Броварах 18 січня уряд призначив Ігоря Клименка в.о. міністра внутрішніх справ.

6 лютого Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль зареєстрував у парламенті подання про призначення Клименка на посаду міністра внутрішніх справ, а 7 лютого Верховна Рада підтримала це призначення.

Ігор Клименко понад 20 років працює у структурах Міністерства внутрішніх справ. Із 25 вересня 2019 року до 20 січня 2023 року він був головою Національної поліції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-