Почати переговори про членство України в ЄС можна цьогоріч - Зеленський

Почати переговори про членство України в ЄС можна цьогоріч - Зеленський

Укрінформ
Наразі є розуміння того, що почати переговори про членство нашої країни в Європейському Союзі можна у 2023 році.

Таку думку висловив у своєму зверненні Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні відбувся черговий саміт Україна-ЄС у Києві. Ми маємо доволі конкретні домовленості з нашими партнерами про те, як Україна стане ще ближчою з ЄС. Про що конкретно ми домовилися сьогодні? Є розуміння, що почати переговори про членство України в Євросоюзі можна цього року», - заявив він.

Відео: Офіс Президента

За словами глави Української держави, є розуміння партнерами також і того, що цього року необхідно, як і торік, незмінно посилювати оборонну підтримку України і тиск на росію, зокрема, санкційний тиск.

Президент уточнив, що вони говорили у п’ятницю про 10-й санкційний пакет ЄС, який зараз готується.

«Є наші пропозиції щодо цього пакету. Сьогодні ми їх озвучили партнерам. Обговорили зміни в інституціях нашої держави, які ми здійснюємо і які ще готуємося здійснити. Обговорили фінансову співпрацю і, звичайно, обговорили відновлення інфраструктури, насамперед - соціальної та енергетичної», - поінформував Зеленський.

Читайте також: Спільна заява за підсумками саміту Україна – ЄС (повний текст)

Він зазначив, що йшлося також про реалізацію українського Fast Recovery Plan - те, що треба відновлювати вже зараз. Зеленський подякував Єврокомісії за рішення про мільярд євро, який буде спрямований саме на Fast Recovery.

Окремо Президент сказав, що у п’ятницю він говорив у Києві з міністром оборони Польщі Маріушем Блащаком.

«Він (Блащак – ред.) разом з іншими партнерами та міністром оборони України взяв участь вже у третій зустрічі держав – учасниць нашої танкової коаліції. Робимо все для якнайшвидшого отримання нашими воїнами сучасних танків. Тепер разом маємо працювати над максимально швидким постачанням цієї допомоги в Україну», - заявив глава Української держави.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський наголосив, що два євроінтеграційні дні в Києві дали потужні результати.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-