У Києві сьогодні – саміт Україна-ЄС

У Києві сьогодні – саміт Україна-ЄС

Укрінформ
У п'ятницю, 3 лютого, у Києві відбудеться 24-й саміт Україна-ЄС, перша зустріч високого рівня після початку російської військової агресії та після того, як Україна отримала статус країни-кандидата на входження до ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ.

Так, у саміті з боку офіційного Брюсселя візьме участь делегація Євросоюзу, зокрема 2 лютого до Києва прибули президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, голова Євроради Шарль Мішель та 15 єврокомісарів. Вони взяли участь у спільному засіданні з Кабміном України.

Читайте також: Саміт Євросоюзу підтримає Україну та мирний план Зеленського – шведське головування в ЄС

Представник Шведського головування в ЄС, міністр оборони Швеції Пол Йонсон 2 лютого заявив, що саміт Україна-ЄС буде нагодою підтвердити тверду солідарність Євросоюзу з Україною у її боротьбі проти російської агресії та висловити підтримку мирному плану Президента Володимира Зеленського.

Ключовими темами обговорення під час саміту ЄС-Україна буде формула миру Президента Зеленського та шляхи її реалізації, поєднання дипломатичних зусиль для залучення широкої міжнародної підтримки для надання Україні гарантій безпеки.

Як повідомлялось, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 2 лютого заявив, що в Україні завершують виконання семи рекомендацій Єврокомісії і результати представлять на саміті Україна-ЄС. Він додав, що Україна очікує на потужний сигнал щодо наближення початку переговорного процесу про повноправне членство в Європейському Союзі.

Читайте також: Фон дер Ляєн анонсувала приєднання України до низки економічних програм Євросоюзу

2 лютого в Києві відбулася зустріч членів Колегії Європейської комісії на чолі з її Президенткою Урсулою фон дер Ляєн з урядом України. Теми для обговорення - підтримка України у боротьбі проти російської агресії, координація зусиль з відновлення України, продовження ключових реформ та наближення України до членства в Європейському Союзі.

23 червня минулого року глави держав та урядів Європейського Союзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Цей статус наданий без умов, проте має бути виконано деякі рекомендації Єврокомісії. У січні цього року Шмигаль заявив, що Україна має пройти шлях переговорів про вступ до Європейського Союзу менш ніж за два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-