Ексзаступнику міністра екології повідомили про підозру в заволодінні 32 мільйонами

Ексзаступнику міністра екології повідомили про підозру в заволодінні 32 мільйонами

Укрінформ
Колишньому заступнику міністра екології та природних ресурсів часів президента Януковича та двом іноземним громадянам повідомили про підозру у заволодінні 32,048 млн грн при закупівлі послуг із дистанційного зондування Землі.

Про це інформує пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Як встановило слідство, у 2011 році Мінприроди оголосило переможцем у тендері на розробку та впровадження програмного забезпечення для проведення моніторингу навколишнього природного середовища заздалегідь визначену австрійську компанію.

Відомство уклало з нею договір на суму 41,15 млн грн. Однак, переможець не був здатний і взагалі не планував надавати ці послуги. Натомість за допомогою радників тодішнього міністра екології та природних ресурсів залучили низку підрядників, які й стали реальними виконавцями тендеру. За це вони одержали лише близько 20% від суми тендеру. Решту отриманих від міністерства коштів (32,048 млн грн) упродовж 2012 року учасники схеми вивели — перевели на рахунки інших компаній-нерезидентів на підставі фіктивних документів про нібито розроблене програмне забезпечення, яке насправді не розроблялося та не постачалося, а його функціонал виконувався частиною програмного забезпечення, яке було поставлене реальним виконавцями проєкт.

Читайте також: День обшуків і підозр

Оскільки місцеперебування експосадовця не встановлено, про підозру йому повідомили в порядку ст. ст. 111, 135, 278 КПК України. Повідомлення про підозру іноземним громадянам направлено до країн їх реєстрації в межах міжнародної правової допомоги.

Слідство вживає необхідних заходів для притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників корупційної схеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-