Віцеспікерка Бундестагу після відвідин Бородянки: Ми не повинні забувати про цю рану

Віцеспікерка Бундестагу після відвідин Бородянки: Ми не повинні забувати про цю рану

Фото
Укрінформ
Віцеспікерка Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина Катрін Гьорінг-Екардт запевнила, що її держава продовжуватиме захищати Україну та українців під час війни з російською федерацією.

Про це вона заявила під час брифінгу в Бородянці на Київщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Віцеспікер німецького парламенту зазначила, що наслідки російської окупації в Київській області – це ще відкрита рана війни. "Ми не повинні забувати про цю рану, тому що війна продовжується. Майже щодня лунають повітряні тривоги, постійно немає електрики – частково або повністю. Наше спільне завдання полягає в тому, щоб допомогти громадянам, підтримати їх, щоб люди могли повернутися до своїх домівок", – підкреслила Гьорінг-Екардт.

Віце-президентка Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина Катрін Гьорінг-Екардт відвідала Бородянку / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Вона наголосила на важливості відбудови України: "Я хочу сказати: путін має знати, що цю країну буде відбудовано. Тут живуть люди. Ми будемо захищати цю країну і цих людей. Ми не залишимо Україну саму, тому що вона належить до європейської сім‘ї і захищає не тільки себе, а безпеку всієї Європи".

Читайте також: Джапарова та віцепрезидентка Бундестагу обговорили кроки для звільнення політв’язнів

Як повідомлялося, заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк та віцеспікерка Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина Катрін Гьорінг-Екардт відвідали місто Бучу та селище міського типу Бородянку Київської області. Зокрема, вони оглянули зруйновані внаслідок російських обстрілів об‘єкти житлової інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-