Україна закликає Ізраїль і Палестину до стриманості після взаємних ракетних обстрілів

Україна закликає Ізраїль і Палестину до стриманості після взаємних ракетних обстрілів

Укрінформ
Україна із занепокоєнням спостерігає за загостренням безпекової ситуації на території Ізраїлю та Палестини, спричиненим взаємними ракетними обстрілами, і закликає сторони до стриманості.

Про це йдеться у коментарі МЗС України щодо загострення палестино-ізраїльського протистояння, передає Укрінформ.

У зовнішньополітичному відомстві зауважили, що Україна, яка потерпає від зухвалої збройної агресії російської федерації, як ніхто, розуміє потребу в мирі.

«Засуджуючи прояви тероризму в будь-якій формі, Україна виступає за необхідність мирного співіснування палестинського та ізраїльського народів і закликає сторони до стриманості та негайного припинення ракетних атак для запобігання подальших людських жертв та руйнувань», - зазначили в МЗС.

Читайте також: Ізраїль запроваджує санкції проти Палестини у відповідь на її звернення до Міжнародного суду

Україна також вітає посередницькі зусилля міжнародної спільноти, спрямовані на деескалацію ситуації та пошук шляхів вирішення конфлікту, його остаточного врегулювання на основі принципу двох держав, які співіснуватимуть в мирі та безпеці, заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомили в Армії оборони Ізраїлю, у ніч проти 27 січня з сектору Газа по Ізраїлю було випущено дві ракети — обидві збиті силами ППО. Опівночі на півдні країни оголошували повітряну тривогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-