Ізраїль запроваджує санкції проти Палестини у відповідь на її звернення до Міжнародного суду

Ізраїль запроваджує санкції проти Палестини у відповідь на її звернення до Міжнародного суду

Укрінформ
Новий ультраправий уряд Ізраїлю оголосив про запровадження санкцій проти Палестинської автономії у відповідь на її звернення до Міжнародного суду ООН стосовно визначення статусу окупованих територій Палестини.

Про це з посиланням на Aljazeera передає Укрінформ.

Заходи, оголошені кабінетом прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу в п’ятницю, включають використання палестинських грошей для компенсації сім’ям ізраїльських поселенців і солдатів, які зазнали нападу з боку палестинців, та запровадження мораторію на палестинське будівництво в деяких районах окупованого Ізраїлем Західного берега Йордану.

Офіс Нетаньягу заявив, що ці заходи є «відповіддю на рішення палестинської влади вести політичну та правову війну проти держави Ізраїль».

Зокрема, Ізраїль заморозить раніше схвалені плани палестинського будівництва на Західному березі та переведе близько 139 мільйонів шекелів ($39 мільйонів) з фондів ПА для виплати компенсацій ізраїльтянам, постраждалим від нападів терористів, та їхнім родичам.

Із податків, зібраних для Палестинської автономії, вирахують суму платежів, які ПА у 2022 році перевела терористам та їхнім сім’ям.

Також буде «вжито заходів проти організацій, які пропагують ворожу діяльність, у тому числі політико-правову, проти Ізраїлю під виглядом гуманітарної діяльності».

Крім того, Ізраїль анулює пільги, надані високопоставленим палестинським чиновникам, які брали участь у лобіюванні звернення до Міжнародного суду. Їм, зокрема, буде скасовано дозволи на в’їзд до Ізраїлю.

Читайте також: Байден готовий спільно з Нетаньягу протистояти загрозам з боку Ірану

У заяві ізраїльського кабінету міністрів йдеться, що «нинішній уряд не прийматиме з розкритими обіймами політичну та юридичну війну Палестинської адміністрації проти Держави Ізраїль і адекватно відповідатиме на такі дії».

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 31 грудня Генеральна асамблея ООН більшістю голосів ухвалила резолюцію, якою звернулася до Міжнародного суду ООН з проханням надати свій правовий висновок стосовно «окупації» та «анексії» Ізраїлем території Палестини.

У відповідь прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу назвав таке рішення Генасамблеї «огидним» і заявив, що Ізраїль не вважає його зобов’язуючим.

Фото: Amir Levy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-