Байден готовий спільно з Нетаньягу протистояти загрозам з боку Ірану

Байден готовий спільно з Нетаньягу протистояти загрозам з боку Ірану

Заява
Укрінформ
Джо Байден привітав Беньяміна Нетаньягу із затвердженням на посаді прем’єр-міністра Ізраїлю та підтвердив готовність докладати спільних зусиль для протистояння загрозам у регіоні, у тому числі з боку Ірану.

Про це йдеться в офіційній заяві президента США, оприлюдненій на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Я з нетерпінням чекаю співпраці з прем’єр-міністром Нетаньягу, з яким дружу десятки років, аби разом дати відповідь багатьом викликам, що постали перед Ізраїлем і регіоном Близького Сходу, включно із загрозами з боку Ірану»,- наголосив президент США.

У цьому зв’язку він висловив сподівання, що США й новий уряд Ізраїлю під керівництвом Нетаньягу просуватимуть «більш обнадійливе бачення миру» в регіоні, зокрема і щодо проблеми конфлікту з Палестинською автономією.

Читайте також: Зеленський привітав Нетаньягу з формуванням ізраїльського уряду

Як повідомляв Укрінформ, політична сила експрем'єра Беньяміна Нетаньягу в Ізраїлі здобула парламентську більшість у 64 голоси за результатами дострокових виборів 1 листопада.

Останнім часом Ізраїль, який стикається з постійними загрозами з боку Ірану, занепокоєний потенційною домовленістю москви й Тегерана про обмін зброєю. За інформацією розвідки, росія прагне обміняти дві ескадрильї літаків Су-24 і Су-35 на дешеві дрони Shahed, оскільки не може застосовувати свою авіацію в українському небі. Це також може створити дисбаланс на користь іранського режиму в регіоні Близького Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-