Україна і ЄС мають розпочати передвступні переговори 2023 року – Кулеба

Україна і ЄС мають розпочати передвступні переговори 2023 року – Кулеба

Укрінформ
Україна розраховує на відчутні практичні результати Саміту Україна-ЄС та на позитивну оцінку виконання рекомендацій Єврокомісії, яка зробить можливим початок передвступних переговорів уже у 2023 році. 

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив під час онлайн-виступу на Раді міністрів закордонних справ ЄС, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС України

“Ми маємо високі очікування від Саміту Україна-ЄС 3 лютого та спільного засідання уряду України та Коледжу ЄС напередодні Саміту. Ми розраховуємо на відчутні практичні результати обидвох подій”, - заявив міністр. 

Читайте також: Кулеба закликав Норвегію приєднатися до міжнародної танкової коаліції

Він нагадав, що Україна фіналізує виконання рекомендацій Єврокомісії та розраховує на позитивну доповідь Єврокомісії цієї весни. Він наголосив, що Україна також очікує включення позитивної оцінки своїх зусиль з виконання рекомендацій у підсумкову декларацію Саміту Україна-ЄС 3 лютого. 

“Ми переконані, що передвступні переговори мають розпочатися якнайшвидше після виконання Україною рекомендацій та позитивної оцінки Єврокомісії. Україна докладає максимуму зусиль, і я переконаний, що ми маємо розпочати передвступні переговори до кінця 2023 року. Жодні ігри чи вузькі політичні інтереси не мають стати на заваді”, - підкреслив глава української дипломатії.

Водночас у Твіттері Кулеба поінформував, що на його порядку денному в Раді ЄС на запрошення високого представника ЄС Жозепа Борреля були питання військової допомоги, танки, санкції проти росії, включаючи ракетну промисловість і ядерну сферу. «Нам потрібні сміливі, рішучі та сміливі кроки, щоб забезпечити перемогу України у 2023 році», - наголосив він. 

Як повідомлялося, Саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого 2023 року

Фото: Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-