Аби відбити агресію рф нинішньої допомоги Заходу Україні недостатньо - Дуда

Аби відбити агресію рф нинішньої допомоги Заходу Україні недостатньо - Дуда

Укрінформ
Україна потребує більшої військової підтримки з боку Заходу, аби відбити російську збройну агресію, нинішньої допомоги є недостатньо. 

Про це під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі під час участі у дискусійній панелі “На захисті Європи” заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив польський лідер, Україна потребує багато зброї, оскільки війна складна і їй не видно кінця. Він висловив побоювання, що зараз росія готує новий наступ, який, можливо, станеться у найближчі декілька місяців.

“Необхідно направити нову військову техніку, нове озброєння в Україну. Насамперед йдеться про сучасні танки і снаряди, щоб захистити Україну, щоб вона могла захищатися і зупинити російський наступ”,- підкреслив Дуда. 

Він зауважив, що донині цієї військової допомоги було недостатньо.

“Потрібно більше нашої допомоги, більше наших засобів та озброєння, оскільки ситуація стає складною”,- наголосив польський лідер.

Він зазначив, що, можливо, упродовж кількох наступних тижнів чи місяців може статися “ключовий момент, коли усі ставитимуть собі питання: чи Україна вистоїть?”.

Польський лідер наголосив, що абсолютно найважливішою справою є те, щоб Україна захистила свою незалежність.

“Ми повинні їм в цьому допомогти”,- констатував він.

Він також подякував генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу, який під час дискусійної панелі підкреслив, що війна завершиться за столом переговорів, але Україні необхідно допомогти на полі бою.

Читайте також: Дуда: Польща уже передала Україні понад 260 танків Т-72

Дуда зазначив, що Президент України Володимир Зеленський нещодавно заявив: Україна потребує від НАТО насамперед гарантій безпеки і якби члени Альянсу дали згоду надати їх під час саміту у Вільнюсі, то це був би справжній успіх НАТО й України. Відтак, Дуда, звертаючись до Столтенберга, підкреслив, що він буде дуже вдячний за надання НАТО гарантій безпеки Україні.

Як відомо, з 24 лютого росія здійснює повномасштабну збройну агресію проти України. 

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-