Шмигаль сподівається, що трьох кандидатів на директора НАБУ відберуть до 31 січня

Шмигаль сподівається, що трьох кандидатів на директора НАБУ відберуть до 31 січня

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сподівається, що конкурсна комісія відбере трьох кандидатів на директора НАБУ до 31 січня.

Як передає  Укрінформ, про це Шмигаль сказав під час засідання уряду.

Він зазначив, що одним із ключових кроків на шляху євроінтеграції є завершення  конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро, і вже пройдено п’ять етапів із дев’яти.

«Зараз уряд стурбований можливістю затягування цього процесу. Кандидатам залишилося виконати практичне завдання, пройти оцінку особистісних компетенцій і відповідну  співбесіду з Конкурсною комісією. Впевнений, що двох тижнів цілком достатньо, аби завершити ці процедури й до 31 січня подати перелік із трьох відібраних кандидатів на посаду директора НАБУ», - сказав Шмигаль

Він додав, що для України важливо вчасно та у повному обсязі виконати свою «домашню роботу»  щодо членства в ЄС,перша оцінка якої відбудеться вже у лютому цього року в ході Саміту Україна-ЄС. Зокрема, необхідно завершити конкурс на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: Конкурс до наглядової ради Нафтогазу завершиться цього тижня – Свириденко

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня  Комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора НАБУ за результатами тестування загальних здібностей відсіяла 28 кандидатів. До наступного раунду пройшли 22 претенденти. У тестуванні загальних здібностей у понеділок взяли участь 49 кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро України. 23 грудня у НАБУ заявили, що з конкурсу з обрання директора НАБУ відсіяли трьох кандидатів.

3 лютого в Україні має відбутися саміт Україна-ЄС. Перед початком саміту запланований візит в Україну членів колегії Європейської комісії, яка під час зустрічі з урядом відобразить прогрес, що досягнутий у двосторонніх відносинах між Україною і ЄС, та, зокрема, у просуванні України як країни-кандидата до членства в Європейському Союзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-