Лубінець анонсував візити до України омбудсменів Угорщини й Румунії

Лубінець анонсував візити до України омбудсменів Угорщини й Румунії

Укрінформ
Омбудсмени Угорщини та Румунії, де критично оцінюють новий закон України про національні меншини, готові відвідати нашу державу.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

“Деталі розкривати не можу, але домовилися провести спільні поїздки. Я поїду в Угорщину, де організують зустрічі з проблемних питань на рівні омбудсменів, представників парламенту, уряду. Окремо проведемо зустріч з українською діаспорою, аби подивитися, як Угорщина захищає права української діаспори всередині. Потім приїдемо в Україну і зустрінемося в місцях компактного проживання угорської національної меншини в Україні, де покажемо, як захищаємо права угорської національної меншини, і після цього, можливо, підпишемо дорожню карту”, - розповів омбудсмен.

За його словами, багатьом питанням, що фактично не мають підґрунтя, надають політичного забарвлення.

Читайте також: Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

“Ми попередньо домовилися, що омбудсмен Румунії приїде в Україну, аби відвідати місця компактного проживання румунської національної меншини і подивитися на місці, що насправді відбувається, яким чином держава Україна захищає їхні права”, - сказав Лубінець.

Він також поінформував, що зустрівся з омбудсменкою Грузії, зокрема обговорив можливість відвідати Саакашвілі.

Читайте також: Туреччина може бути ефективною державою-покровителькою за Женевськими конвенціями - Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, 13 грудня Верховна Рада ухвалила євроінтеграційний Закон №8224 про національні меншини. Рішення підтримали 324 народні обранці. Документ закріплює визначення "національні меншини (спільноти)", їхні права, свободи та обов'язки. Також визначаються особливості державної політики щодо реалізації прав та свобод осіб, які належать до національних меншин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-