Рішення про поїздку Зеленського до штаб-квартири ООН ще не ухвалене - МЗС

Рішення про поїздку Зеленського до штаб-квартири ООН ще не ухвалене - МЗС

Укрінформ
Рішення щодо відвідання Президентом Володимиром Зеленським ООН у річницю російського вторгнення ще не ухвалено, це залежатиме від безпекової ситуації в Україні та інших факторів.

Про це йдеться у дописі речника МЗС Олега Ніколенка у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Ніколенко зауважив, що деякі ЗМІ подали новину про намір Президента України відвідати ООН в річницю російського вторгнення як підтверджений факт.

«Хочу уточнити: наразі такого рішення не ухвалено. Глава Української держави здійснює закордонні поїздки залежно від безпекової ситуації в Україні та інших факторів. Будемо належним чином тримати громадськість в курсі», - запевнив речник МЗС.

Читайте також: Зеленський обговорив із прем’єром Албанії підтримку формули миру

Як повідомлялося, заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в інтерв’ю агенції AP сказала, що Президент України Володимир Зеленський хоче відвідати ООН, щоб особисто виступити на засіданні високого рівня Генеральної асамблеї напередодні першої річниці вторгнення Росії в Україну 24 лютого, якщо це дозволить безпекова ситуація.

Посол України в ООН Сергій Кислиця повідомив, що Генасамблея вже запланувала на 23 лютого дебати високого рівня щодо війни в Україні, після яких 24 лютого відбудеться міністерське засідання Ради безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-