Єрмак обговорив з італійською делегацією можливості нових проєктів співпраці

Єрмак обговорив з італійською делегацією можливості нових проєктів співпраці

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч з італійською делегацією на чолі з міністром підприємств та виробництва Італії Адольфо Урсо: сторони обговорили можливості розвитку нових проєктів співпраці у різних сферах.

Як передає Укрінформ, про це інформує Офіс Президента.

Єрмак подякував новому уряду Італії та, зокрема, Прем'єр-міністру Джорджі Мелоні за потужну підтримку України.

«Ми чули дуже сильну й принципову заяву Прем'єр-міністра на саміті G19 на Балі щодо підтримки нашої формули миру та саміту миру. Українці за це надзвичайно вдячні, Президент Володимир Зеленський надзвичайно вдячний», – зазначив керівник Офісу Глави держави.

Єрмак наголосив, що Україна та Італія завжди мали дуже теплі й близькі відносини, тож мають чудові можливості для співпраці.

Він запропонував розглянути можливість започаткування нових інфраструктурних, логістичних, виробничих та комерційних проєктів з Україною, що дасть змогу відкрити нові ринки для бренда Made in Italy. Зі свого боку наша держава зацікавлена у розвитку програми «Зроблено в Україні» та у підтримці просування українського експорту на італійський ринок.

Читайте також: Україна та Італія започаткують нове двостороннє енергетичне партнерство - Галущенко

Заступник керівника ОП Ростислав Шурма розповів італійській делегації про можливості для співпраці між Україною та Італією, зокрема в металургії, енергетиці, агропромисловому секторі, деревообробці, машинобудуванні, аерокосмічній галузі, легкій промисловості, фармацевтиці тощо. Він зазначив, що Україна має надзвичайно потужні компанії, які працюють на внутрішній ринок і мають потенціал виходу на ринки Європи.

Зі свого боку Адольфо Урсо наголосив, що Італія підтримує Україну в її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність, про що неодноразово заявляла очільниця італійського уряду.

Міністр підприємств та виробництва акцентував, що сьогодні в Україні розпочинає свою роботу представництво Confindustria, що свідчить про підтримку з боку компаній – лідерів італійської промисловості та про їхню зацікавленість в участі у відбудові української інфраструктури.

«Ми тут для того, щоб поговорити про співпрацю в галузі виробництва та технологій, а також про участь у процесі відбудови як у ролі донорів, так і на рівні виконавців», – повідомив Урсо.

Читайте також: Італія готова передати Україні ще більше зброї – МЗС

Він запропонував організувати велику конференцію в Італії за участю представників українського уряду та італійського бізнесу.

Крім того, Єрмак проінформував представників італійського уряду про актуальну ситуацію на передовій.

Було зазначено, що уряд Італії ухвалив рішення про надання Україні вже шостого пакета оборонної допомоги. Сторони обговорили співпрацю у вказаній галузі. Також Італія Україні генератори, щоб підтримати енергосистему, розповів Урсо.

Сторони також обговорили підготовку та наповнення майбутнього візиту в Україну голови уряду Італії Джорджі Мелоні.

У зустрічі також узяли участь Посол Італії в Україні П'єр Франческо Дзадзо, дипломатичний радник Прем’єр-міністра Італійської Республіки Франческо Марія Тало, дипломатичний радник міністра підприємств та виробництва Італії Маріо Коспіто та перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко, голова Фонду державного майна Рустем Умєров та заступники керівника Офісу Глави держави Ігор Жовква, Андрій Сибіга, Роман Машовець.

З італійською делегацією також зустрівся Президент України Володимир Зеленський. Він вручив Адольфо Урсо орден «За заслуги» ІІІ ступеня. Глава держави відзначив роль міністра в підтримці нашої країни в часи важких випробувань у зв’язку з повномасштабною агресією з боку росії та у зміцненні українсько-італійських відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-