Зеленський зустрівся зі спікером парламенту Латвії

Зеленський зустрівся зі спікером парламенту Латвії

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський на зустрічі в Києві обговорив з новообраним спікером Саейму Латвії Едвардсом Смілтенсом політичну, гуманітарну та оборонну підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

"Політична, гуманітарна й оборонна підтримка України з боку Латвії важлива для нашої держави", - наголосив глава держави.

Відео: Офіційний канал Президента України

Зеленський також подякував Латвії за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України та за теплий прийом українців, які були змушені залишити нашу країну через російське вторгнення.

В Офісі Президента додали, що Зеленський поінформував спікера Саейму Латвії про розвиток ситуації на передовій та відзначив важливість оперативного ухвалення партнерами рішень щодо забезпечення ключових безпекових потреб нашої держави.

«Латвія є прикладом незламної рішучості в допомозі Україні. Ви чудово розумієте сутність кремлівського режиму, масштабність загроз росії», – наголосив Президент.

Під час зустрічі йшлося про важливість ролі Латвійської Республіки як адвоката європейської та євроатлантичної інтеграції України серед партнерів у ЄС і НАТО.

«Хочу подякувати вам за те, що ви активно працюєте разом з іншими партнерами та об’єдналися задля досягнення нашої спільної амбітної мети», – наголосив Зеленський.

Президент висловив сподівання, що така підтримка України допоможе сформувати сприятливі передумови для вступу до ЄС і НАТО, щоб набути членства в організаціях у максимально стислі терміни, щойно обставини це дозволять.

«Окремо хочу подякувати Саейму Латвійської Республіки, президенту, урядові вашої держави. Ми вдячні, що ви послідовні в партнерстві й надзвичайно відповідально ставитеся до розвитку наших історично дружніх відносин», – сказав Зеленський.

Він відзначив важливість рішення Латвії щодо долучення до відбудови українських об’єктів інфраструктури, які постраждали внаслідок російського вторгнення: «Високо цінуємо рішення Латвії про участь у відновленні інфраструктури Чернігівської області».

Окремо сторони обговорили питання притягнення до відповідальності всіх винних в агресії проти України, воєнних злочинах і злочинах проти людяності, а також формування національних та міжнародних правових механізмів компенсації шкоди, завданої Україні внаслідок російської війни.

Зі свого боку Смілтенс наголосив, що його держава продовжить усебічну підтримку України.

Читайте також: Президент Латвії: Допомога Україні досягла 0,93% ВВП

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук також провели зустрічі з делегацією Саейму Латвійської Республіки на чолі з новообраним спікером Едвардсом Смілтенсом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-