У ВР зареєстровані проєкти постанов щодо припинення повноважень Медведчука, Деркача, Козака та Кузьміна

У ВР зареєстровані проєкти постанов щодо припинення повноважень Медведчука, Деркача, Козака та Кузьміна

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровані проєкти постанов щодо дострокового припинення повноваження народних депутатів України Віктора Медведчука, Андрія Деркача, Тараса Козака та Рената Кузьміна.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт парламенту, ініціатором виступив народний депутат України Сергій Кальченко (фракція «Слуга народу»).

«Відповідно до пункту 4 частини другої статті 81 Конституції України Верховна Рада України постановляє: Припинити достроково повноваження народного депутата України Медведчука Віктора Володимировича, обраного в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, Політична партія «Опозиційна платформа - За життя», у зв’язку з припиненням громадянства України», - йдеться в одному проєктів.

Документи щодо цих чотирьох колишніх українських політиків вже передано на ознайомлення профільного комітету.

Читайте також: Більшість з позбавлених громадянства осіб мали паспорти інших держав - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, зранку перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив про те, що парламент на своєму найближчому планерному засіданні достроково припинить повноваження цих чотирьох народних депутатів.

Президент Володимир Зеленський 10 січня позбавив громадянства України народних депутатів від колишньої партії ОПЗЖ - Віктора Медведчука, Тараса Козака і Рената Кузьміна, а також депутата Андрія Деркача.

Низка народних депутатів 11 січня зареєстрували у парламенті проєкт постанови про відкликання з керівних посад у комітетах Верховної Ради народних депутатів України, які входили до фракції забороненої судом політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-