Україна на саміті НАТО має отримати безпекові гарантії та алгоритм дій щодо членства – Науседа

Україна на саміті НАТО має отримати безпекові гарантії та алгоритм дій щодо членства – Науседа

Укрінформ
На липневому саміті НАТО у Вільнюсі Україна має отримати безпекові гарантії та алгоритм дій щодо майбутнього членства в Альянсі.

Про це заявив Президент Литви Гітанас Науседа на спільній з президентами України і Польщі пресконференції у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Литва робить багато для того, щоб Україна могла скористатися політикою «відкритих дверей», проголошеною на бухарестському саміті НАТО 2008 року. Через чотирнадцять років ми ще не досягли великого прогресу щодо України. Саме тому ми сьогодні говорили про гарантії безпеки, які могли б бути надані Україні на наступному саміті НАТО (в липні у Вільнюсі – ред.), щоб Україна почувалася безпечніше, щоб вона відчувала підтримку з боку НАТО, щоб ми могли говорити про політичну співпрацю між Україною та НАТО», - сказав Науседа.

Читайте також: Литва передасть Україні системи ППО та зенітні установки - Науседа

Він зауважив, що війна з росією триває, територіальна цілісність України порушується, тож спершу її необхідно відновити.

«Але членство України в НАТО не може бути викреслене з порядку денного. Ми маємо погодити алгоритми та формули, які ми будемо використовувати для того, щоб рухатися далі в цьому аспекті», - вважає Президент Литви.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що для України недостатньо риторики НАТО про "відкриті двері", і він очікує потужних кроків на черговому саміті Альянсу в Вільнюсі (Литва) влітку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-