Усе більше держав готові долучитись до пунктів української Формули миру – Зеленський

Усе більше держав готові долучитись до пунктів української Формули миру – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив про готовність усе більшої кількості лідерів країни долучитися до реалізації пунктів запропонованої ним Формули миру.

Про це він розповів під час пресконференції за результатами другого саміту Люблінського трикутника у Львові, повідомляє Укрінформ.

«Усе більше лідерів, усе більше держав готові проявити своє лідерство у реалізації пунктів цієї формули, вони реалістичні», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський пропонує членам НАТО прискорити механізм інтеграції України до Альянсу

Також він анонсував, що обговорить ще сьогодні з президентами Литви і Польщі їхнє бачення, до реалізації яких пунктів вони можуть долучитися.

«Відновлення усіх елементів безпеки, наша територіальна цілісність, повернення наших усіх полонених українців, депортованих українців з російської неволі, також справедливе покарання для російських терористів – усе це може бути і буде забезпечено широкою міжнародною співпрацею. Таку співпрацю ми зараз щоденно будуємо», - підкреслив глава держави.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у середу перебуває у Львові, де зустрівся з президентами Польщі Анджеєм Дудою і Литви Гітанасом Наусєдою. Лідери провели другий саміт Люблінського трикутника, за результатами якого підписали спільну декларацію.

Читайте також: Зеленський: Ми знаємо, до чого готується росія, будемо відповідати

19 листопада Президент Володимир Зеленський оголосив про 10 пунктів української формули миру, а пізніше ініціював скликання Глобального саміту формули миру цієї зими.

Фото ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-