Туреччина підтримує запропоновану Україною формулу миру — Чавушоглу

Туреччина підтримує запропоновану Україною формулу миру — Чавушоглу

Укрінформ
Глава турецького Міністерства закордонних справ Мевлют Чавушоглу заявив, що Туреччина підтримує формулу миру, яку пропонує Україна для закінчення війни.

Про це він сказав на пресконференції, передає Укрінформ із посиланням на Anadolu.

«росія заявляє, що зараз готова до переговорів. Президент України Володимир Зеленський запропонував мирний план з 10 пунктів. Ми, як Туреччина, підтримуємо цей план і продовжуємо нашу роботу», — зазначив Чавушоглу.

Читайте також: Зеленський обговорив із прем’єром Бельгії оборонні потреби і формулу миру

Глава МЗС Туреччини додав, що його країна докладає великих зусиль у напрямку закінчення війни, та взаємодіємо з обома сторонами: Україною та росією.

«Звичайно, наша мета — міцний мир і взаємоприйнятне рішення. Ми віримо, що ця війна закінчиться за столом переговорів. Чим швидше, тим краще», — сказав він.

Читайте також: Оборонна співпраця і формула миру: Зеленський поговорив із президенткою Словенії

Як повідомлялося, у листопаді Президент Володимир Зеленський презентував Українську формулу миру. Зокрема, йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-