69% українців не готові відмовитись від вступу до НАТО в обмін на мирні переговори з росією

69% українців не готові відмовитись від вступу до НАТО в обмін на мирні переговори з росією

Опитування
Укрінформ
Понад дві третини українців (69%) не вважають можливим розпочинати мирні переговори з росією на умовах відмови від вступу України до НАТО.

Про це свідчать дані опитування «Дипломатія воєнного часу. Що думають українці про рух України до членства у ЄС і НАТО під час війни», здійсненого ТОВ «Інфо Сапієнс» на замовлення Центру «Нова Європа», передає Укрінформ.

«У березні 2022 року українська сторона розглядала можливість почати мирні переговори з РФ, запропонувавши відмову від вступу України до НАТО в обмін на виведення російських військ із окупованих територій України. Понад дві третини українців (69%) не вважають можливим почати мирні переговори на таких умовах», - зазначають автори дослідження.

За початок перемовин висловилися 18,9% опитаних, 11% респондентів не мали відповіді на це запитання.

Автори дослідження також нагадали, що у жовтні минулого року в Україні було зафіксовано рекордний рівень підтримки вступу до НАТО — 83%.

Читайте також: Найкращою гарантією безпеки 49% українців вважають вступ до НАТО

Опитування проводилось з 16 по 25 грудня 2022 року методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення України (віком 18 років і старше). Структура вибірки відповідає структурі населення за такими параметрами, як стать, вік, розмір населеного пункту і регіон довоєнного місця проживання відповідно до даних Державної служби статистики на 1 січня 2022 року. Опитування не проводилось у АР Крим, м. Севастополь, а також в інших тимчасово окупованих росією територіях України, де українські оператори не надають послуги мобільного телефонного зв’язку. Також опитування недостатньо охоплює українців, що виїхали за кордон. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-