Кулеба: У путіна залишився один варіант - прийняти поразку

Кулеба: У путіна залишився один варіант - прийняти поразку

Укрінформ
У президента рф володимира путіна у розв'язаній ним війні проти України є тільки один варіант - поразка, але він не хоче цього приймати.

Про це в інтерв'ю американському національному суспільному радіо NPR заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Укрінформ.

«Коли я зараз дивлюся на поле бою і на ситуацію, я думаю, що у путіна не надто багато варіантів. Насправді, я думаю, у нього є тільки один варіант, але він не хоче його приймати. І цей варіант означає програш у війні. Складність і трагедія цього моменту полягає в тому, що він не бажає дивитися правді в очі і шукати вихід. Натомість він кидає в бій дедалі більше ресурсів і, головне, людських ресурсів, намагаючись перемогти за будь-яку ціну. Проте цього не станеться. Він не переможе», - сказав глава української дипломатії.

За його словами, для України перемогою буде вважатися відновлення її територіальної цілісності в міжнародно визнаних кордонах.

Міністр також зазначив, що українці боротимуться з агресором.

«Від уряду США та інших партнерів України залежить, як довго вони будуть нас підтримувати. Але ми зробили свій вибір, ми прийняли рішення. Ми будемо боротися з загарбником, поки можемо дихати», - підкреслив Кулеба.

Читайте також: Поки російський чобіт на українській землі, військової допомоги не достатньо – Кулеба

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що Україна вдячна партнерам за військову допомогу, однак для перемоги, відновлення миру та безпеки в Європі необхідно робити більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-