Україна й далі працюватиме над тим, аби більше країн визнали Голодомор геноцидом - Стефанчук

Україна й далі працюватиме над тим, аби більше країн визнали Голодомор геноцидом - Стефанчук

Укрінформ
Україна продовжуватиме працювати над тим, щоб більше країн світу визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сказав в інтерв’ю парламентському телеканалу "Рада", повідомляє Укрінформ.

"Для нас дуже важливо, що за 30 років незалежності близько 15 країн визнали Голодомор геноцидом, а за цей рік ще сім, тобто майже половина того, що було зроблено за 30 років. Ми собі ставимо завдання за цей рік ще, як мінімум, подвоїти", – наголосив Стефанчук.

Стефанчук підкреслив важливість доводити всьому світові, що між сучасністю та подіями 90-річної давнини є історична паралель. "Вона полягає в тому, що росія не змінилася і росія не зникла. Вона так само вбиває українців за те, що вони українці", – пояснив він.

Читайте також: Європарламент визнав Голодомор геноцидом українського народу

Голова ВР наголосив, що необхідно зробити все, аби російський терор проти України зупинився і більше ніколи не був можливим.

Як повідомлялося, 28 листопада 2006 року Верховна Рада України ухвалила закон "Про Голодомор 1932—1933 років в Україні", яким Голодомор визнаний геноцидом українського народу. Станом на грудень 2022 року Голодомор офіційно визнали геноцидом українського народу 23 країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-