Ситуація на фронті та енергобезпека - Єрмак поговорив із Салліваном

Ситуація на фронті та енергобезпека - Єрмак поговорив із Салліваном

Укрінформ
росія прагне використати холод як зброю масового ураження, руйнуючи ракетами та дронами-камікадзе енергетичну систему України.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт Офісу Президента, про це керівник ОП Андрій Єрмак сказав у телефонній розмові з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

У межах постійного діалогу з американськими союзниками Єрмак поінформував Саллівана про актуальну ситуацію на фронті та можливі дії ворога у найближчі місяці.

За словами керівника Офісу Президента, дуже важливо, щоб партнери України і далі надавали дієву підтримку в забезпеченні оборонних потреб для відповідного реагування на майбутні виклики.

Єрмак також нагадав слова Президента Володимира Зеленського, сказані за результатами зустрічі з Президентом США Джозефом Байденом у Вашингтоні, щодо важливості створення дієвого повітряного щита для України, адже, руйнуючи ракетами і дронами-камікадзе енергетичну систему України, росія прагне використати холод як зброю масового ураження проти мирних громадян.

Співрозмовники обговорили подальшу координацію в питанні гарантування енергетичної безпеки України.

Єрмак висловив подяку американській стороні за розуміння ситуації та готовність і надалі підтримувати Україну в боротьбі за незалежність, свободу та демократичні цінності.

Читайте також: У Байдена пообіцяли повернути американського морпіха Пола Вілана з російського полону

Як повідомляв Укрінформ, енергосистема України зазнала 11 ракетних та 14 безпілотних атак росіян. Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж є складними та масштабними. Їх відновлення все ще потребує значних ресурсів та часу.

Масовані атаки російських агресорів на українську енергетичну інфраструктуру тривають з 10 жовтня 2022 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-