Кулеба візьме участь у засіданні Ради міністрів ЄС

Кулеба візьме участь у засіданні Ради міністрів ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу 23 січня.

Про це він повідомив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Я отримав запрошення від мого європейського колеги Жозепа Борреля взяти участь у першому в 2023 році засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, яке відбудеться 23 січня. Це вже регулярна традиція, що український міністр бере участь ледь не в кожній зустрічі цього формату», - зазначив глава української дипломатії.

На його думку, це є проявом довіри, який також засвідчує, що сьогодні Україна є рівноправним учасником європейської безпекової політики. Міністр також наголосив, що Україна і Євросоюз разом вирішують ключові питання та формують європейський порядок денний на тему захисту Європи.

Читайте також: Кулеба запросив нового голову ОБСЄ до України

«Важливою темою моєї розмови з колегами міністрами буде підготовка до саміту Україна-ЄС 3 лютого. Серед його пріоритетів буде обговорення виконання Україною рекомендацій Єврокомісії, необхідних для переходу до передвступних переговорів з ЄС», - зазначив глава МЗС.

Як повідомлялося, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що проведення саміту Україна-ЄС у Києві 3 лютого 2023 року стане потужним сигналом про те, що підтримка України є для Європи пріоритетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-