Поляки назвали Зеленського й Дуду політиками року

Поляки назвали Зеленського й Дуду політиками року

Опитування
Укрінформ
Політиком 2022 року в світі є Президент України Володимир Зеленський, а в Польщі – глава польської держави Анджей Дуда.

Про це йдеться в опитуванні, проведеному Центром досліджень громадської думки (CBOS) Польщі з 28 листопада по 11 грудня, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

Як зазначається, людиною року в світовій політиці поляки найчастіше називали Зеленського (20%), а також президента США Джозефа Байдена (15%). Інші світові політики набрали не більше 1,4%. Серед них є, зокрема, експрем’єр Великої Британії Боріс Джонсон, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, експрезидент США Дональд Трамп чи прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Читайте також: Варшава спростувала заяви пропаганди рф про «польських найманців» в Україні

Водночас політиком року в Польщі більшість поляків назвали президента Дуду (12%). Крім того, поляки найчастіше називали прізвища чинного прем’єра Польщі Матеуша Моравецького та експрем’єра, колишнього президента Європейської Ради Дональда Туска – по 6%.

Також 55% опитаних підкреслили, що жоден політик у Польщі не заслуговує на звання людини 2022 року. Приблизно стільки ж (56%) не змогли назвати жодного світового політика, який заслуговував би на це звання.

Як повідомляв Укрінформ, більш як три чверті жителів Польщі вважають, що війна росії проти України загрожує безпеці їхньої держави. Такі результати показало останнє опитування Центру досліджень громадської думки (CBOS).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-