Прем'єр Японії планує запросити Зеленського на саміт G7

Прем'єр Японії планує запросити Зеленського на саміт G7

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Кісіда Фуміо має намір запросити Президента України Володимира Зеленського взяти участь в онлайн-форматі у саміті G7, який відбудеться 19-21 травня у Хіросімі.

Про це передає Укрінформ із посиланням на газету Nikkei.

Зазначається, що Японія як країна-голова Групи семи хоче створити умови для інтенсивних дискусій щодо війни росії проти України. Виступ Зеленського познайомить лідерів "сімки" із поточною ситуацією.

Читайте також: Головне про саміт G7: путіна буде покарано

Для Токіо, як пише видання, координація дії G7 у цьому питанні є важливим кроком у підготовці до можливого конфлікту навколо Тайваню. У Японії вважають, що у разі такого конфлікту вона виявиться в нього безпосередньо втягнута, і розраховують на оперативну жорстку відповідь Китаю спільно зі США та Європою аналогічно до того, як це було зроблено щодо рф.

Нагадаємо: 12 грудня відбулася віртуальна зустріч у форматі G7, в якій взяв участь президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що у 2023 році потрібно зробити три кроки для миру — йдеться про нову силу, міцність та дипломатію.

Читайте також: Зеленський розповів, чого очікує від головування Швеції у Раді ЄС

Зеленський запропонував росії почати виведення військ з України на Різдво. Ця пропозиція була розрахована на західних лідерів, мала на меті показати, що наша держава готова до мирних ініціатив, але тільки на власних умовах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-