Умови мирних переговорів визначатиме Київ - МЗС Німеччини

Умови мирних переговорів визначатиме Київ - МЗС Німеччини

Укрінформ
Час, формат і зміст потенційних переговорів з кремлем щодо умов майбутнього миру в Україні має вирішувати керівництво самої України.

Про це заявив речник МЗС ФРН Крістоф Бургер на брифінгу в Берліні в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кожна пропозиція щодо завершення цієї війни є доброю і правильною. ООН відіграє в цьому важливу роль, з точки зору федерального уряду. Зрозуміло при цьому, що стосовно часу та змісту можливих переговорів з рф щодо мирного завершення незаконної агресорської російської війни рішення має ухвалювати керівництво України, … яке має вирішувати, за яких умов, коли та в яких форматах можуть або мають проходити перемовини з росією», - заявив Бургер, коментуючи пропозицію Києва щодо проведення «мирного саміту».

Читайте також: рф не хоче переговорів, а намагається уникнути відповідальності - Подоляк

Ситуація для людей на зайнятих російськими військами територіях є катастрофічною, вони щодня живуть під страхом смерті, викрадення і тортур, підкреслив дипломат.

«Перемир’я на умовах путіна не покладе край їхнім страхам, зовсім навпаки», - сказав Бургер.

Він також зауважив, що росія зовсім не демонструє жодного бажання відступити від своїх початкових цілей війни, а саме руйнування державності України. Про це свідчать, зокрема, слова очільника російського мзс сергія лаврова.

За словами Бургера, це треба постійно мати на увазі. І тому Німеччина, Захід продовжують підтримувати Україну, її право на самооборону, не зменшуючи допомогу.

Читайте також: Мир в Україні не має залишати її народ на милість окупантів - Штайнмаєр

Представник німецького МЗС також зауважив, що Берлін надає дипломатичну підтримку зусиллям України щодо пошуку миру по різних каналах. Серед таких зусиль він згадав, зокрема, роботу щодо притягнення до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів.

Представник пресслужби нагадав слова глави МЗС ФРН Бербок про необхідність не забувати, що розпочав цю війну путін, і коли він цього захоче, війна завершиться.

Як повідомлялось, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ хоче провести наприкінці лютого мирний саміт на майданчику ООН, і росія на нього не запрошується, бо вона не хоче миру і має спочатку відповісти за воєнні злочини.Очільник МЗС наголосив, що запропонована Україною мирна формула, зокрема, спрямована на те, щоб не дозволити росії маніпулювати питанням миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-