Візит Зеленського у Вашингтон став важливим знаком — Бербок

Візит Зеленського у Вашингтон став важливим знаком — Бербок

Укрінформ
Візит Президента Володимира Зеленського до США та його промова в Конгресі показали важливість боротьби українців і необхідність допомагати їм.

Таку оцінку візиту українського лідера до Вашингтона дала міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Візит українського Президента у Вашингтон був не лише важливим знаком, він підкреслив, що йдеться про необхідність порятунку життів, але також про захист Хартії ООН», - заявила міністр у коментарі журналістам у Берліні.

Як сказала Бербок, Президент України виголосив у Конгресі чудову промову, яка ще раз чітко підкреслила необхідність усіма силами стояти у цій загарбницькій війні на боці жертви, на боці міжнародного порядку. На цей бік стала переважна більшість міжнародної спільноти, не лише НАТО, G7 і ЄС, додала міністр.

Читайте також: Візит Зеленського до США: З лінії фронту до лінії старту в новий світоустрій

Глава МЗС Німеччини зазначила, що у неї розривається серце від кадрів з України, яку путін цілком свідомо та невпинно бомбардує ракетами та дронами, перетворюючи на руїни та попіл усе, чого потребують люди, особливо взимку. Ніхто не хотів би опинитися в такій ситуації, особливо в новорічні свята, «але путін не залишив українцям іншого вибору», сказала Бербок.

За її словами, європейці допомагають зараз Україні тому, що хочуть, щоб їхні онуки жили в мирі. Партнери України роблять це за допомогою фінансової, гуманітарної, військової підтримки та дипломатії. «І ми будемо продовжувати це робити», - пообіцяла Бербок.

Як повідомлялося, 22 грудня Бербок як головуюча в «клубі» глав МЗС країн “Групи семи” провела віртуальну зустріч, під час якої обговорювалася допомога Україні.

Фото надано пресслужбою МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-