Центр уряду планують створити орієнтовно у першій половині 2023 року

Центр уряду планують створити орієнтовно у першій половині 2023 року

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розраховує на створення Центру уряду орієнтовно у першій половині 2023 року.

Про це він заявив інтерв'ю Інтерфакс-Україна, передає Укрінформ.

"Мені б хотілося, щоб орієнтовно в першому півріччі наступного року ми це реалізували. Моя мрія взагалі, щоб увесь уряд України помістився і в цій будівлі. Якщо все посадити тут, ви навіть не уявляєте, наскільки скоротяться бюрократія та час ухвалення рішень, а також посилиться координація. Це точно можливо, я глибоко в цьому переконаний", - сказав Шмигаль.

За його словами, якщо створити Центр уряду, який кожному міністерству надаватиме послуги відділу кадрів, бухгалтерії, підготовки документів, то у самих міністерствах можна скоротити величезну кількість витрат.

Читайте також: Шмигаль: Україна в ЄС має бути не через десятиліття, а через 2-3 роки

"Це дуже прагматичне питання. Як показав аналіз на сьогоднішній день в кожному міністерстві, в кожному органі виконавчої влади від 40 до 60% витрат йде на обслуговуючі функції. Так чому б не зробити це в єдиному центрі? Цим шляхом йде весь цивілізований світ, компанії об'єднують та цифровізують багато підрозділів в різних країнах: бухгалтерія, кадри, документообіг. Тому якщо якусь допоміжну функцію можна об'єднати і на цьому отримати багаторазову економію бюджету, це потрібно робити", - зазначив прем'єр,

Як повідомлялося, Шмигаль заявив, що реформа структури Кабінету Міністрів відбуватиметься покроково у міру готовності рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-