Реформа уряду відбудеться після самоаудиту кожного відомства - Шмигаль

Реформа уряду відбудеться після самоаудиту кожного відомства - Шмигаль

Укрінформ
Процес реформування структури Кабінету Міністрів України відбуватиметься поступово.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, передає Укрінформ.

"Це не буде така реформа, коли ми одномоментно все переформатуємо. Ми плануємо рухатися покроково по мірі того, як будуть готові ті чи інші рішення. Тобто в один день ми не ліквідуємо купу міністерств. Ця реформа має призвести до покращення управління та надання державою послуг, а не до яскравого кроку, який ми будемо потім декілька років перетравлювати",- сказав Шмигаль.

За його словами, влада не поспішатиме, аби не повторювати випадки, коли міністерства об'єднували, а потім роз'єднали. Кожне відомство робить самоаудит функцій. Деякі з них відіграють вирішальну роль, а від чогось можна відмовитися або скоротити. Рішення про скорочення чи навпаки розширення того чи іншого органу мають бути ухвалені з урахуванням результатів такого аудиту.

Читайте також: Міністерство відновлення пропонує експертам долучитися до впровадження реформи містобудування

"Ми робимо глибокий аналіз того, що відбувалося. І в нас, і в інших країнах. Ми взяли 30 держав, проаналізували, де яка кількість міністерств. В розвинутих країнах – це 12-15 міністерств, і цього достатньо",- додав Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, вже відбулося об'єднання міністерств інфраструктури й розвитку громад та територій.

1 грудня Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова з посади міністра інфраструктури й одразу призначила віцепрем’єр-міністром – міністром інфраструктури та регіонального розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-