Експерт підбив кілька важливих підсумків візиту Зеленського до США

Експерт підбив кілька важливих підсумків візиту Зеленського до США

Укрінформ
Візит Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки має кілька важливих підсумків, зокрема, засвідчив, що ніякого розколу в підтримці США України немає, натомість є повна двопартійна підтримка.

Про це в ефірі телемарафону заявив виконавчий директор Українського інституту майбутнього, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Це насправді дуже важливий з точки зору закладення майбутнього для України візит. І дуже добре і те, що він відбувся, і те, що настільки тепло Україну прийняли у Конгресі», - сказав Денисенко.

Читайте також: Виступ Володимира Зеленського у Конгресі США

За його словами, є кілька рівнів підсумків візиту Зеленського до США. Зокрема, першим і дуже символічним є те, що всьому світу показали, у тому числі й росіянам, що президент воюючої країни може виїхати на кілька днів зі своєї країни і при цьому країна рухається далі.

«Зеленський показує, що його команда настільки міцна, що навіть у часи таких випробувань він має можливості виїжджати для таких надважливих візитів», - переконаний експерт.

Також, за його словами, візит Зеленського засвідчив, що ніякого розколу щодо підтримки України з боку США немає, натомість є повна двопартійна підтримка.

«І ця підтримка (демонструється – ред.), у тому числі, у тому, що нам було сказано, що нам гарантують фінансування на наступний рік, що нам гарантують постачання зброї, у тому числі і Patriot-ів, і іншого справді високоточного озброєння, яке буде нам допомагати», - поінформував радник глави МВС.

Читайте також: Україна і США вийшли на рівень реального союзництва - Зеленський

Відповідаючи на питання щодо того, що, з одного боку, у США оголошують про надання Україні системи ППО Patriot, але водночас ми не можемо отримати далекобійних снарядів для HIMARS, Денисенко сказав, що це те, чого ми добиваємося з першого дня повномасштабної війни з рф.

«Місяців шість тому всі говорили про те, що і HIMARS ми ніколи не отримаємо. Ще місяць тому всі говорили, що ми Patriot-и не отримаємо ні у якому разі - але сьогодні нам говорять, що дають ці Patriot-и. Так, на жаль, це займає час і забирає дуже багато зусиль. Але, тим не менше, ми можемо говорити про те, що все одно це (питання надання Україні зброї – ред.) рухається», - зазначив радник міністра.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Віримо, що після Patriot будуть інші передові системи

Денисенко висловив впевненість у тому, що у США у майбутньому дозріють і до того, щоб надати нам і ATACMS, щоб здобути перемогу над агресором.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський перебував у середу, 21 грудня, з візитом у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-